keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Opinnäytetyö Satuhahmot OSA 1/4

Mulla oli jo kertaalleen opinnäytetyö täällä esiteltynä, mutta oon saanut muutamia kysymyksiä sähköpostiini kyseisistä toteutuksista/asuista/meikeistä. Jossakin viestissä epäiltiin sitä, onko nää oikeesti meidän töitä, kun on vaan valmiista malleista lyöty 1 hieno kuva tänne (pisti suututtaan).  Myös hakusanoja mun blogiini on ollut mm. "jäärouva", "cruella de vil koru", "minni asu", "pahatar meikki", "mad hatter make up", "minnihiiri alushousut"... Olikohan niitä vielä muita. No kuitenkin, päätin sit tehdä paremman esittelyn vähän isommilla ja runsaammilla kuvilla työn vaiheista. Edellisessä esittelyssä kuvat tais olla jotain extra pientä kokoa, hehe:)

Sen verran opparista, että aiheena meillä (mulla, Sailalla ja Essillä) oli satuhahmot. Valikoitiin mallit ja heistä tehtiin tunnettuja satuhahmoja meikillä, hiuksien laitolla, pukeutumisella ja koruilla. Nyt esittelen teille meiän näkemykset näistä satuhahmoista. Jottei näistä postauksista tulis ihan sikapitkiä, oon jakanut nää mallit neljään eri osaan, kolme mallia jokaseen postaukseen... :)

Yhteistyössä meiän kans olivat 
Tampereen työväen teatteri
Bijou Brigitte
Glitter

Cruella de vil : 100 dalmatialaista -elokuvasta
Niinku kuvasta näkeekin, Cruella on aika dramaattinen ja selkee linjanen meikin ja tukan suhteen. Vähän räjähtänyt, mut kuitenki hienostunut ja jollain tavalla ylväs.. Tässä meidän versio:


Meidän mallilla oli valmiiksi etutukassa vaalea osio, ja siitä tehtiin vähän runsaampi laittamalla pidennyksiä sekaan ja tupeeraamalla kunnolla.  Sitten alettiin meikkaamaan...


Naamasta piti saada todella valkoinen ja paljon varjostuksia, jotta naama näyttäisi kapealta. Tässä siis meikki vielä ihan kesken :D Kampausta mietittiin tovi ja pääsyttiin siihen, että tehdään tyylikäs kampaus. (Onhan cruellalla joskus ollut sliipattu tukka?)

huom epäilijät: HUOMATKAA MUT KUVASTA. :D
mekko, vyö ja legginssit - omia
turkis - Tampereen työväen teatteri
korut ja päähine - Bijou Brigitte
Kuvaajana - minä.

Valmiita otoksia:

Peppi pitkätossu
Peppi on voimakas ja sisukas pikku tyttönen, joka pukeutuu hassusti. Tässä meiän versio:


Mallin tukka värjättiin oranssiksi jotain päiviä/viikkoja ennen. Haluttiin tehdä jotain erilaista, ettei nyt ihan pelkkiä saparoita, niin letitettiin sitten koko pää. Saparoiden sisälle tuikattiin siveltimet:D ja kumilenkeillä vaan kiinni!


Meikistä tehtiin tosi luonnollinen. Pisamia vaan pirusti niin hyvä oli!


Polvisukat ja paita/tunika - Tampereen työväen teatteri
Kengät - omat
Kuvaajana - minä
kuvauspaikka - Essin piha

Valmiit otokset:

Pahatar: Prinsessa Ruusunen -elokuvasta
Kaikki varmaan tietää ja näkee kuvastakin, että Pahatar on ilkee paha noita! Meikki ja hiukset on tässäkin selkeitä ja teräväreunaisia ja voimakkaita! Ja meiän versioon:


Sarvet taiteiltiin kanahäkinverkosta. Tukka tupeerattiin ja kierrettiin vaan verkon ympärille pinnien avulla ja lakalla. Meikkivoiteeseen sekoitettiin vähän jotain vihertävää väriä, jotta saatiin kunnon maskit. Hiusrajat piti myös tottakai peittää mustalla värillä, jotta saadaan kunnon teräviä muotoja kasvoille!


viimeistelyä...
 mekko - omista kaapeista
kaulus ja viitta - Tampereen työväen teatteri
kuvaajana - minä
kuvauspaikka - äitini pihassa

Valmiit otokset :
Siinä oli ensimmäiset KOLME mallia KAHDESTATOISTA.. Huh. Tänkin tekeminen tuntu jo ikuisuudelta! Mutta jos nää kiinnosti, niin seuraavia odotellessa! Jos vaikka saisin vielä illalla tai viimeistään huomenna niitä tänne laitettua! :)


7 kommenttia :

 1. Tälläisistä töistä näkee kyllä oppilaiden osaamisen kunnolla. Todella upeita jo nämä 3 ensimmäistä. Odotan innolla myös ne viimeisetkin vaikka kova homma sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta :) ei oo mitään ihan perus kiharakampauksia tai luonnollisia meikkejä. Vähän joutuu suunnittelemaan ja käyttämään mielikuvitusta :)

   Poista
 2. Siis niin hienoja!! :) Varmaan on mennyt aikaa jo toteutuksen miettimiseenkin.

  Vilma
  www.eisenenem.blogspot.fi

  VastaaPoista

Asiallista kommenttia, kiitos. :)