tiistai 21. helmikuuta 2017

MINÄ VS ÄITIYS

 "No miltä nyt tuntuu olla äiti?" "Sää oot ihan muuttunu, näytät paljo aikuisemmalta. Oot niinku ihan äidin näkönen. Hehkut oikeen semmosta äitiyttä!"

Näin oon kuullut. En osaa sanoa miltä tuntuu olla äiti.
 Toisaalta tuntuu vaan ihan kun olis ottanut uuden lemmikin taloon, vaatii totuttelua niin itselle kuin vauvallekkin sopeutua tänne. Ja välillä raastaa hermoja, kun täytyy koko ajan olla valmiina hoitamaan. Välillä niinkin paljon, ettet itse ehdi suihkuun tai vessaan.
Toisaalta tuntuu ihan mahdottoman hienolta ja uskomattomalta! Mä olen itse tuon pienen ihmeen sisälläni kasvattanut ja saanut sen tähän maailmaan. Ja ihan itse olen sen saanut omalla maidollani kasvamaan isoksi möhkäleeksi. Onhan toi sellanen asia, mitä en olis voinut uskoa vielä muutama vuosi sitten, että mä osaisin/pystyisin/saisin tehtyä. 

 Alusta saakka lähes jokainen ihminen on kysynyt, että onnistuuko imetys? Nukkuuko hyvin yöt? Onko rauhallinen lapsi?
Oon iloinen että tähän 4,5kk saakka olen pysytynyt imettämään. Olen myös yhtä iloinen siitä, että vauva osaa juoda tuttipullosta. Kaikki ei kuulemma osaa, ja jos imetyskään ei olisi sujunut, olisi vauva selvinnyt korvikkeella. Mun mielestä on tärkeintä, että vauva saa kuitenkin edes jotain. Onnistuu se imetys sitten tai ei. Mulla ei ollut minkäänlaista ajatusta ennestään että haluanko sen onnistuvan. Tuleehan se halvemmaksi, eikä tarvitse ruokaa pakata aina laukkuihin mukaan kun lähtee jonnekkin. Toisaalta kun syöttää pullosta, isä pääsee enemmän tutustumaan lapseensa.

Ja vaikea sano pienestä vauvasta nukkuuko hyvin.. Harvemmin 3h kauempaa. Yöllä on pakko herätä syöttämään. Välillä on mennyt paremmin ja välillä huonommin. Tällä hetkellä muksu nukkuu ehkä 1h-2h tunnin pätkiä ja herää huutamaan. Yölläkin.
3kk ikäisenä oli kauan sellainen vaihe, että nukahti 8-9 aikaan ja heräsi 4 aikaan yöllä ekan kerran. Se vasta mukavaa oli, jos olis itse tajunnut mennä nukkumaan aiemmin kuin klo 1.00 yöllä...
Mutta hengissä ollaan vielä kaikki vaikka valvotaan öitä ja päiviä. Se on kai normaalia.Eeli oli 1kk ikäinen, kun lähdin ensimmäisen kerran viihteelle. 
Tästä varmaan joku pahoittaa nyt mielensä, ettei nin voi tehdä kun vauva on niin pieni..
Oli IHANAA päästä pitkästä aikaa ilman mahaa, ilman vauvaa ulos ja nauttia pari alkoholijuomaa. Ei mulla alkoholia mitenkään ikävä ollut. Mut pakko sanoa et kyllä se rentouttaa kun pääsee pois kotoa ottamaan muutaman ja vähä ihmisten ilmoille.. Mahani kanssa mä en kehdannut käydä kertaakaan missään baarissa. Siitäkin tuli paskamyrsky et miten poika pärjäs ilman mua?! Vietti isänsä kanssa laatuaikaa ja isi syötti pullosta. Ei sen kummempaa. 

Halloween.Eeli oli vasta 2kk ikäinen kun jo kovin kyseltiin että "No joko oot kiinteitä antanu? Kannattais kokeilla velliä! Mitä neuvolasta on sanottu saisko vähä pilttiä antaa? Voisko vettä juottaa?"
Kaikilla on omat tapansa. Mä olin huono äiti kun en juottanut vauvalleni vettä, enkä antanut ennen 4kk kiinteitä.. Mutta onneks niitä huonoja äitejä on muitakin.
Oon huono äiti jos ostan kaupan pilttiä ja syötän sitä muksulleni. Oon myös huono äiti jos keittelen lapselleni soseet ja vietän monta tuntia hellan ääressä enkä oo lapseni kans. 
Oon huono äiti kun käytän kertakäyttösii vaippoja. Kestovaippoja niiden olla pitää..
Ja mitä vielä...Ainiin oon myös huono äiti kun oon heti menny töihin.. Melkein joka sunnuntai oon töissä. Mun mielestä on myös hyvä että isä saa viettää aikaa lapsen kanssa kahdestaan ja opetella itsekseen hoitotapoja. Ettei mun tarvitse vieressä opastaa ja määrätä. Mitä mä harrastan aika paljon :D
Mutta käyn töissä siksi että mulla on edelleen yritys, jossa on kuluja ja näin äitiyslomalaisena ei paljoa ole varaa pistää kaikkea yritykseen, kun esim vaipatkin maksaa omaisuuden. Sunnuntaisin voi käydä töissä, ilman että se vaikuttaa tukien määrään. Niitä ei tarvitse edes ilmoittaa Kelaan, jos tekee sunnuntaisin tiliä. 


Kaikesta huolimatta, Eelistä on kasvanut hieno pikkumies. Tosi ilonen, eikä oo ollut kipeenä ollenkaan.Kävin myös ottamassa uuden tatuoinnin, johon sisältyy Eelin alkukirjain ja syntymäaika. :)
Siitäkin tuli paskamyrsky, miten voin ottaa kun imetän... Se ei haittaa mitään, ellei tatuointi tulehdu tms.


Mun mielestä on hassua sanoa itseä äidiksi... Jotenkin vieläkin välillä epäuskoinen fiilis, että onko mulla oikeasti lapsi. Elämä on kutakuinkin samanlaista kuin ennen, paitsi että suurimman osan ajasta olen kotona ja hoidan muksua :D Ja pikkuhiljaa kun Eeli kasvaa ja oppii tekemään asioita itsenäisesti, alkaa nukkua paremmin eikä tarvitse mua enää niin paljoa kokoaikaa, niin mäkin pääsen taas vähän enemmän kavereiden kanssa jonnekkin tai ihan vaan vaikka koiran kanssa puistoon touhuumaan. Saan siis vähän enemmän sitä omaa aikaa.Oon silti yrittänyt kaikintavoin, ettei musta tule sellaista kotiäitiä lökäreissä ja tukka nutturalla. 3 kommenttia :

 1. Varmasti oot hyvä äiti älä välitä mitä muut sanoo teet miten itse parhaaksi näet.Yö heräilyt normaalia kuule viel pitkään poika heräilee vieläkin välillä useammin välillä vähemmän vaik 1,5v
  Jos pystyt nuku päivällä kun sekin nukkuu tosin harvemmin tuli ite nukuttua,onhan tää aika raskasta välillä mutta ihana katsoo kun toinen oppii kasvaa koko ajan jonka viel itse synnyttäny

  Onnea viel teillekkin pienokaisesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy vaan tottuu siihen et ehkä sit saa ite nukuttua kun poika muuttaa omilleen :D mut vaik olis kuin väsyny, niin on se vaan hienoo et on tommonen pötkylä piristämässä arkea. Ei sille voi olla vihanen mistään :))

   Poista
 2. nii ja mullahan ei tullu maitoa joten korvikkeella mentiin vuoden ikäiseen asti kunnes sai siirtyä normi maitoon

  VastaaPoista

Asiallista kommenttia, kiitos. :)